Hoppa till sidans innehåll

Nära en jätteskräll i Oxjakten

2018-09-16 14:59
Tänk dig själv att vara 16 år och tävla i ungdomsklassen och bara få stryk med 28 sekunder av en enda av 163 tävlande. Detta var vad som hände för Kalle Hindström Tibro MK när endurotävlingen Oxjakten avgjordes i helgen.
  • Uppdaterad: 2018-09-16 14:59

Det var Fredrik Jarveby SMK Vinåker i motion under 40 år som med en kanontid på den sista mycket svåra sträcka 3 förpassade Kalle till en total 2;a plats bland motion-, dam- och ungdoms klasserna.

Halt för eliten på morgonen

Mariestads Enduroklubb är mycket för att testa nyordningar. Så också denna upplaga av Oxjakten. Vanligtvis kör motionsklasserna först och tävlingsklasserna på eftermiddagen, men detta hade man nu ändrat ordningen på.

Lite regn dagen före samt daggen gjorde att tävlingsbanan blev mycket halkig. Leran sprutade dom första varven, men banan torkade upp ju längre dagen gick.

En av dom tävlande på morgonen var Mariestads sonen Ludvig Pettersson tävlande i juniorklassen för FMCK Skövde.

-        Jag visste att motståndet var övermäktigt mig, men jag är ändå väldigt besviken över min körning. Speciellt de första varven. Kraschen i Östersund sitter fortfarande kvar i bakhuvudet när varje sten och rot är så hala som det var i början, säger en nedstämd Ludvig. Jag måste börja lita mer på grejerna.

MEK hade två förare på startlinjen, båda i Seniorklassen. Rickard Andrén gjorde rakt igenom en stabil körning och visade verkligen att Bångabanan är hans hemmaborg med fantastiskt fina tider. Bl.a satte han näst snabbaste tiden på första sträckan.

Sammanlagt blev det en fjärde plats i klassen. Den andre MEK föraren var Alfred Akersten som tog tävlingen mer som en ordentlig genomkörare inför stundande Novemberkåsan.

-        Jag körde medvetet lite försiktigt då jag absolut inte ville skada mig, berättar Alfred. Det blev ändå ett mycket bra träningspass inför kåsan.

De som på förhand bar favoritskapet om höll också för detta. Anton Nord FMCK Skövde körde mycket stabilt och besegrade värste konkurrenten Jakob Mörhed Norrahammars MK med 17 sekunder. Ingen stor marginal efter 1,40 timmars endurokörning.

Arrangemanget fick beröm     

-        Vi vet att vi har en tuff bana, men så ska det vara när man kör enduro (enduro betyder uthållighet på spanska), tycker tävlingsledaren Jan Andersson. 28 förare bröt tävlingen och 26 av dessa var i motionsklasserna. Lyckligtvis berodde detta inte på massa allvarliga olyckor utan att man helt enkelt inte orkade eller fick maskinproblem, berättar Jan.

Det var nog tur att de mer erfarna förarna fick bemästra halkan annars hade vi kanske haft fler olyckstillbud, avslutar en nöjd tävlingsledare.

Skribent: Claes Pettersson
Epost: This is a mailto link

Klubbens sponsorer 

 

TerraWing

CRC 5 56

DPA

Riksbyggen

Runes svets

Svetsbolaget BTM

 

blomster

önnefors rör

 

STARTA logo liggande

Nilfisk_CMYK_out

Postadress:
Mariestads EK - Motorcykel och Snöskoter
c/o Rickard Andrén, Henrik Gjutares gata 32D
54149 Skövde

Kontakt:
Tel: 0708-684787, Swisch 123 352 57 14
Fax: Swisch 123 352 57 14
E-post: This is a mailto link

Se all info